• info@linnabacken.se
  • 0512-40043

Så skapar du inspirerande blogginlägg

Artiklar och blogginlägg är ett sätt för dig att kommunicera med och inspirerar din kunder. Det är även ett bra sätt att höja dig på sökmotorerna med fler och längre sökord. Vendre har med hjälp av drag & släpp funktionen gjort det möjligt för dig att enkelt implementera en egen blogg i butiken. För att du enkelt ska kunna starta har vi skapat 2 olika mallar till dig. Inlägget du är på nu är en av mallarna, se till att spana in de andra två inläggen för att hitta en sidmall som passar din butik.

En blogg byggs upp med hjälp av en huvudsida (i butiken döpt till Inspiration) samt undersidor som är själva inläggen för bloggen. På huvudsidan presenterar vi alla inlägg för en användare.

Blocket för “blogg/artikel som kort” skriver ut samtliga sidor som ligger som undersida till den sida du söker upp genom pennan på blocket. Dessa läggs i samma ordning som de ligger i undersidor i Administrationen. Blocket uppdateras automatiskt så när du skapar en ny sida som du lägger under Inspiration i din butik kommer den att synas på översikten.

Gör såhär

Gå in på alla blogginläggen som är skapade i din demobutik och välj ut den som du tycker bäst om. Sedan går du in i din Administration och klickar Min butik > Sidor. Här listas alla informationssidor i din butik.

För att börja skapa dina egna inlägg klickar du på pilen vid inspiration och tar bort de blogginlägg som du inte valde till din mall. Efter det går du in på “Ändra” bredvid titeln på den mall du valt.

Döp om sidan och lägg in ny ingress och bilder. Klicka sedan högst upp till Vänster på “Visa ändra i butik” och redigera din sida med drag och släpp.

Tips!

  • Se till att du använder H1, H2 och brödtext på dina inlägg för bästa möjlighet till sökord på t.ex. google.

  • Va noga med att lägga in ingress och bilder i ungefär samma längd och storlek för att skapa ett enhetligt uttryck på din inspirationssida.

  • Lägg gärna in fler bilder i dina inlägg, bilder är inspirerande

  • Avsluta gärna dina bloggar med en personlig hälsning

  • Glöm inte att det är en butik - det är en god ide att i inläggen lägga in produkter för att knyta kunderna tillbaka till butiken och viktigast av allt - få dem att konvertera.

  • Kom ihåg att du kan använda blocket för blogg/artikel som kort på fler sidor än på sidan för inspiration, t.ex. för att fronta bloggen på din startsida.

För att läsa mer om drag & släpp samt vår bloggfunktion
gå in på vår supportsida här